Lucian Mîndruță a scos din direct un ascultător Digi FM: ”Gata, afară, aici eu conduc discuția”

proteste alegeri prezidentiale
Foto: Andreea Dogar

Intervenția unui ascultător al emisiunii ”Interactiv” de vineri seara, difuzată de Digi FM, a fost oprită în direct de prezentatorul Lucian Mîndruță.

În ediția de vineri seară a emisiunii sale, Lucian Mîndruță a cerut celor care îl ascultă în mod frecvent să ”nu sune” și să ”facă loc” pentru votanții PSD. Întrebarea era dacă oamenii care au votat PSD la ultimele alegeri ar vota tot cu PSD la următorul scrutin.

Cei mai mulți dintre cei care au intrat în direct în emisiune au spus că regretă că au acordat votul lor partidului condus de Liviu Dragnea, însă au fost și voci care i-au susținut pe social-democrați. Ultima dintre persoanele care au intrat în direct, care s-a declarat a fi un antreprenor, a spus că este mulțumit de revoluția fiscală și că ar susține în continuare PSD.

Ascultătorul a spus că este un producător de hârtie igienică și alte ”consumabile” și, potrivit propriilor calcule, ar face economii de 1.000 de lei la plata salariilor odată ce noile prevederi ale codului fiscal vor intra în vigoare. Îndoindu-se de aceste calcule, moderatorul Lucian Mîndruță l-a îndemnat pe bărbat să facă aceste socoteli și pe siteul dedicat revolutiafiscala.ro. Bărbatul, convins că a făcut calculele bune, a spus că susține în continuare PSD și că va vota tot cu PSD și la următoarele alegeri.

Însă, la un moment dat, când ascultătorul a spus că dorește să preia el discuția, evitând răspunsul la o întrebare a prezentatorului, Lucian Mîndruță a cedat. ”Gata, afară! Aici eu conduc discuția”, a spus acesta, asigurându-se apoi că apelul ascultătorului a fost închis. În continuarea emisiunii, a ținut să justifice public gestul său spunând că invitatul făcea ”propagandă” PSD și că probabil este un membru activ al social-democraților.

Realizatorul a adăugat că până când va fi dat afară de la Digi FM, doar el va conduce discuția în cadrul emisiunii ”Interactiv”. Mîndruță a spus că chiar și-a dorit să ademenească un astfel de ascultător în direct.

UPDATE: Într-o postare publicată pe contul personal de Facebook, la o zi după emisiune, jurnalistul a ținut să își ceară scuze pentru ieșirea sa.

Iată postarea sa:

”Ieri seara m-am certat cu cineva la radio.

Eram pe final de emisiune, dupa doua ore in care ii invitasem pe alegatorii PSD sa-si sustina alegerea (daca mai e aceeasi).

La un moment dat a intrat un domn cu vorba dulce, care a inceput sa-mi explice cum ca el va castiga pe noul cod fiscal, ca are o firma de consumabile, ca va face economie, ma rog. Am inceput sa-l descos, sa-mi explice de unde va face atata economie, cand a avut o replica care m-a suprins:

„Stai asa, ca eu conduc discutia!”

Mi s-a pus o pata neagra in fata ochilor. M-am enervat, i-am explicat ca in emisiunea asta, cat o fac eu, discutia o duc eu si l-am scos din emisie.

Acum, dupa o noapte in care m-am gandit la asta (si „instigat” de un jurnalist care a scris acuzator despre asta, Dan Arsenie), ma vad nevoit sa recunosc:

Am gresit. Chiar daca omul era propagandist / activist PSD, avea dreptul sa vorbeasca. De fapt, in tara in care ne-o dorim, toata lumea are dreptul sa vorbeasca. Chiar si cei care mint sau incearca sa te faca.

Pentru ca asta nu ii face mai putin cetateni.

Tocmai de aceea, daca ma citeste, imi cer scuze.

Si il astept luni, in aceleasi conditii, la emisiune. De la 16 la 18. Am sa repet anuntul si pe post.

E mai important sa discutam decat ne facem ca nu ne auzim unii pe altii”.

Precedentul Nicolicea

În luna iunie a anului trecut, deputatul Eugen Nicolicea a fost invitat de realizatorul Cosmin Prelipceanu să părăsească studioul Digi 24, după ce oficialul PSD l-a jignit pe jurnalistul Moise Guran.

„Eu nu am văzut în viața mea un reporter sau ce zici tu că ești să vorbească prostii cu atâta siguranță. Ia spune-mi mie ce am făcut eu, cu subiect și predicat, că ai spus numai prostii … Râzi ca fraierul”, a spus atunci Nicolicea, alături de alte jigniri.

Reacția lui Cosmin Prelipceanu a fost rapidă și decisă. „Nu vă permit să veniți la noi în studio și să ne jigniți. Nu permit acest vocabular, domnule Nicolicea”, i-a spus prezentatorul postului TV. „Domnule Nicolicea, telespectatorii noștri sunt mai inteligenți decât cei cu care sunteți obișnuit dumneavoastră”, a completat el, în timp ce invitatul părăsea platoul.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.