Lovitură pentru Tăriceanu: PSD ia trei miniștri de la ALDE

Viorica Dăncilă. Foto: Facebook

Viorica Dăncilă și-ar dori să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului, din cauza lipsei unei majorități și ar urma să convingă câțiva membri ALDE să accepte posturi în Cabinet, potrivit unor surse Digi24.ro.

Cele trei propuneri de miniștri ar fi Ionuț Sibinescu (deputat ALDE), pentru Relația cu Parlamentul, Ion Cupă (deputat ALDE), pentru Energie și Ștefan-Alexandru Băișanu (deputat ALDE) la Mediu. Pentru Ministerul Mediului a fost vehiculat și numele fostului ministru, tot de la ALDE, Grațiela Gavrilescu.

Luni, liderii PSD au decis în Comitetul Executiv al partidului ca Viorica Dăncilă meargă miercurea viitoare în Parlament pentru un vot de încredere. Dăncilă spunea atunci că s-a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

„Am vorbit despre situația Guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obținem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obținem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a spus Dăncilă, după ședința CEx.

Ea a confirmat varianta avansată de mai mulți lideri social-democrați, în cazul în care va fi decisă restructurarea: vor fi 20 de portofolii – 19 ministere plus premierul.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere și premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputații și senatorii. Depinde de decizia CEx și de discuțiile pe care le vom avea cu deputații și senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriștii și voi vedea care este situația”, a spus Dăncilă.

Ieri, PSD a reușit să-i dea o lovitură lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce colegul său de partid, senatorul Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe în cabinetul Dăncilă, a fost votat în funcția de președinte al Senatului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.