Locuri de muncă pentru cei care doresc să devină bugetari. Angajări masive la Casa Națională de Pensii

FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com
FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Casa Națională de Pensii angajează 1.000 de oameni pe perioadă determinată. Cei care vor fi angajați se vor ocupa de evaluarea dosarelor de pensii. De asemenea, salariile pentru acești angajați vor fi plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat, urmând ca ulterior să fie decontate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Posturile au fost aprobate după ce Guvernul a dat o ordonanță pentru a veni în spijinul necesității implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea, recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Cele 1.000 de posturi vor fi disponibile pentru o perioadă determinată, respectiv, până la data de 31 august 2023.

Potrivit OUG, salarizarea personalului se face conform Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Metodologia de distribuire/repartizare a numărului de posturi şi salarizarea personalului vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice.

Oamenii cu studii superioare, angajaţi să evalueze dosarele de pensie, vor fi remuneraţi cu venituri nete de aproape 4.100 de lei lunar, iar cei cu studii medii – cu circa 2.700 de lei net lunar, arată calculele făcute pe baza estimărilor guvernului din PNRR.

Pe de o parte, Casele Teritoriale de Pensii vor angaja 800 de absolvenți de studii superioare finalizate cu diplomă de licență, care vor interpreta legislaţia de pensii şi o vor transpune în perioade de stagiu.

Aceştia trebuie să poată învăţa rapid să lucreze cu programele și softul Casei de Pensii.

Acesta sunt deocamdată singurele detalii despre profilul şi munca oamenilor pe care CNPP îi va angaja ca să evalueze dosarele de pensii.

Pe de altă parte, Casele de Pensii vor angaja şi 200 de oameni cu studii medii, care vor fi responsabili de activităţile conexe evaluării pensiilor, precum arhivare, copiere, înregistrare, clasare, întocmirea corespondenţei.