Locuri de muncă la Dedeman și Praktiker. Ce salarii oferă angajatorii români și germani

Două mari lanțuri de magazine de bricolaj fac angajări în această perioadă, chiar dacă mai este puțin și încep sărbătorile de iarnă.

La finalul articolului, câțiva angajați – foști sau actuali – ne arată ce condiții de lucru și ce salarii oferă cele două companii rivale.

Locuri de muncă la Dedeman

Dedeman angajează personal pentru funcțiile de recepționer marfă, consultant vânzări, dispecer de monitorizare, referent livrări la domiciliu, consultant de vânzări, IT support, coordonator administrativ, referent economic.

Toate locurile de muncă disponibile în prezent în magazinele și depozitele Dedeman din țară pot fi consultate AICI.

Locuri de muncă la Praktiker

Germanii de la Praktiker fac și ei angajări în mai multe orașe din țară și caută în special lucrători comerciali, casieri și contabili. Aceste noi locuri de muncă au fost scoase la concurs în data de 6 decembrie, iar interviurile au loc în continuare.

Toate locurile de muncă disponibile în prezent în magazinele și depozitele Praktiker din țară pot fi consultate AICI.

Salarii și condiții de muncă la Dedeman

În februarie 2016, un consilier de vânzări din București, cu experiență în domeniu de 2 ani, câștiga la Dedeman un salariu lunar net de 1500 de lei, la care se adăugau bonuri de masă în valoare de 188 lei, potrivit datelor furnizate de siteul undelucram.ro.

Un șef de raion are un salariu simțitor mai mare, de circa 2000 de RON net, la care se adaugă bonuri de masă și un comision de vânzări. Potrivit unui angajat din Timișoara, acest bonus ajungea, în 2014, și la circa 800 de lei pe lună.

Un manipulant de marfă câștigă circa 1000 de lei net, arată foști sau actuali angajați ai Dedeman pentru sursa citată.

Angajații spun că stabilitatea, echipa de lucru și sistemul de bonusuri sunt avantaje ale lucrului la Dedeman, în timp ce stresul cu clienții și volumul mare de muncă se numără printre dezavantaje.

Salarii și condiții de muncă la Praktiker

Același site amintit mai sus arată că un consilier clienți din București cu experiență în domeniu de un an câștiga, în iulie 2016, un salariu net de 1200 de lei la Praktiker. Evident, pentru salarii cu specializare sau răspundere mai mare, cum sunt cele de șef de raion, contabil etc, salariile sunt simțitor mai mari.

Doi dintre cei trei foști sau actuali angajați care au postat păreri despre lucrul la Praktiker pe undelucram.ro se plâng de salariile mici din companie. Printre avantaje se numără însă stabilitatea și siguranța salariului, admit ei.

Vă reamintim că toate locurile de muncă disponibile în prezent în magazinele și depozitele Dedeman și Praktiker din țară pot fi consultate aici, respectiv aici.

Dacă acest articol vi s-a părut util și vreți să fiți la curent și cu alte oferte de pe piața muncii, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.