Locuri de muncă la bănci. Casierii vor fi înlocuiți

Locuri de muncă la bănci FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Cei care sunt în căutare de locuri de muncă la bănci trebuie să știe că joburile de casieri ar putea dispărea în viitorul apropiat. Una dintre cele mai mari bănci din România, Banca Comercială Română, va face în 28 de unități din țară doar operațiuni electronice.

Potrivit Economica.net, BCR va derula în aceste sucursale doar operațiuni cashless. Operațiunea va costa BCR în jur de 50 de milioane de euro, bani care vor fi investiți până în 2020.

„Procesul de modernizare a rețelei de unități BCR marchează la 4 ianuarie 2018 o nouă fază, odată cu transformarea a 28 de sucursale bancare din întreaga țară în filiale de tip cashless, complet funcționale începând chiar cu prima zi lucrătoare a noului an”, anunţă un comunicat al băncii.

Intenţia instituţiei de credit de a limita cât mai mult operaţiunile cu cash, care se dovedesc a fi cele mai costisitoare din activitatea bancară, a fost anunţată încă de la finele anului trecut de vicepreşedintele băncii pentru Retail si Private Banking, Dana Demetrian.

Locuri de muncă la bănci. Expert de risc

Însă cei care caută locuri de muncă la bănci trebuie să știe că se fac și angajări în alte departamente. De exemplu, Banca Comercială Română caută, printre altele, expert de risc.

Se cer studii superioare economice „sau experiență relevantă în domeniul economic”. De asemenea, candidatul trebuie să aibă „cunoștințe solide privind produsele de creditare corporate și impactul parametrilor de risc în activitatea de creditare, cunoștințe de control și monitorizare, managementul proiectelor, negociere și comunicare”.

Cel care se angajează pe un astfel de post va analiza și va decide asupra solicitărilor de creditare, „asigurând suport echipei din care va face parte pentru cazuri complexe”. Detalii găsiți – AICI

Locuri de muncă la bănci. Personal Banker

Tot BCR mai caută și personal banker. Cei care vor fi selectați pentru acest post se vor ocupa de „promovarea și vânzarea produselor și serviciilor băncii și ale subsidiarelor BCR, specific segmentului affluent”, va administra și dezvolta portofoliul de produse sau „va identifica nevoile clienților și a oportunităților de vânzare”. Detalii găsiți – AICI

Dacă sunteți interesați de locuri de muncă la bănci și vreți să știți cam ce salarii se câștigă în acest domeniu, mai multe informații puteți afla LA ACEST LINK.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com