Locuri de muncă în Germania. Cât câștigă un muncitor în construcții

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

O companie germană din Berlin caută, prin EURES, partener ANOFM în România, muncitori în construcție. Potrivit anunțului, activitatea se desfășoară pe șantiere de construcții și presupune lucrări de asamblarem, de fațadă și sortare.

Se cere experiență de lucru cu flexul, cu mașini de găurit, atenți în manipularea mașinilor, punctualitate, seriozitate și capacitatea de a lucra independent.

Cunoașterea limbii germane constituie un avantaj. Salariul pornește de la 1700 de euro brut pe lună, în funcție de performanță.

„Pentru început se poate oferi cazare la un preț redus (150 – 300 de euro pe lună), după care se asigură sprijin în vederea găsirii unei locuințe. Se acordă suport în demersurile de înregistrare la autorități, există posibilitatea de formare preofesională continuă, se poate oferi sprijin pentru relocare în Germania”, se mai arată în anunțul cu oferta de lucru.

Contractul este pe o perioadă de 26 de luni, cu posibilitate de prelungire. Mai multe detalii despre acest loc de muncă găsiți – aici.

Mai există un anunț și pentru maiștri în construcții. Se cere cunoașterea limbii germane, nivel B2. Salariul pornește de la 2400 de euro brut pe lună. Ca și în primul caz, condițiile de cazare sunt aceleaș, iar contractul este pentru o perioadă de 24 de luni, cu posibilitate de prelungire.

De asemenea, se mai caută și lucrători în construcții de beton/beton armat. Salariul pentru cei care doresc să se angajeze în acest domeniu pornește de la 2200 de euro brut pe lună. Contractul este tot pe o perioadă de 2 ani și condițiile de cazare sunt ca și în cazul celorlalte două oferte de lucru. Mai multe detalii găsiți – aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.