Locuitorii unui sat din Cluj vor să dea în judecată primăria pentru că nu le-a deszăpezit drumul

Drum înzăpezit. Foto: Pixabay

Locuitorii satului Casele Micești, din județul Cluj, acuză Primăria Feleacu, de care aparțin, că le-a pus viețile în pericol prin faptul că nu le-a deszăpezit drumul.

Aceștia amenință cu un proces în instanță, după ce au rămas izolați între nămeți, iar pompierii sau ambulanțele nu pot ajunge la ei în caz de urgență.

Locuitorii satului Casele Micești au trimis deja un memoriu la Prefectura Cluj în care acuză Primăria comunei Feleacu că, deși a fost solicitată de nenumărate ori, nu face nimic pentru deszăpezirea drumului.

”Având în vedere starea actuală și de fapt a DC 71 ce leagă comuna Feleacu de Casele Micești, mai concret faptul că de o săptămână toți locuitorii satului Casele Micesti suntem izolați și în imposibilitatea de a ieși din sat, implicit de a ne aproviziona cu alimente și apă și de a ne onora obligațiile contractuale la locurile de muncă, iar copiii să poată ajunge la școlile, grădinițele sau creșele de care aparțin, noi, locuitorii satului Casele Micești vă rugăm să ne sprijiniți”, se precizează în memoriu.

”Drumul este impracticabil sau greu practicabil încă de la prima ninsoare. La Primăria Feleacu sunăm zilnic și de câteva zeci de ori pe zi, rezultatul fiind nul! Ne întrebăm ce ar trebui să se întâmple încât primarul comunei Feleacu să fie sensibilizat și să-și facă datoria?”, au adăugat localnicii din satul clujean.

”Poate în urma unei astfel de catastrofe s-ar fi trezit și primarul comunei Feleacu. Se poate muri sau arde la 7 km de centrul Clujului în anul 2019, mai rău decât în antichitate! Singurele momente în care acesta a trimis un autoturism cu o lamă mică și ineficientă au fost acelea în care noi am sunat la 112, la Pompieri, la SMURD”, se mai arată în mesajul locuitorilor din Casele Micești, unde trăiesc peste 50 de familii.

Aceștia spun că vor cere daune pentru distrugerea autoturismelor, pentru traumatizarea copiilor ”care rămân blocați ore în șir în autoturisme”, dar și pentru pierderea unor contracte de muncă.

Reprezentanții Primăriei Feleacu spun că drumul a fost deszăpezit regulamentar, pe un singur sens, dar că nu se poate interveni când ninge.