Locomotiva unui tren personal a luat foc. Mecanicul-erou a suferit arsuri de gradul II la picioare

locomotivă tren incediu
Foto: ISU Bihor (isubh.ro)

Locomotiva unui tren personal a luat foc în localitatea Tămășeu din județul Bihor, iar mecanicul a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, anunță ISU Bihor într-un comunicat de presă.

Trenul circula pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, iar incidentul s-a petrecut în după-masa zilei de marți, 19 iulie.

„Locomotiva avea atașate 2 vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acționat pentru stingerea incendiului, acordarea primului ajutor mecanicului de locomotivă și desprinderea locomotivei de restul garniturii.

Deși a sesizat focul, mecanicul locomotivei, un bărbat de 33 de ani, a continuat traseul în vederea opririi într-un loc sigur, care să permită accesul rapid al pompierilor, oprind trenul în zona drumului comunal, la punctul de trecere peste calea ferată. Din păcate, în urma gestului eroic, acesta a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia și îi mulțumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, se arată în comunicatul de presă.

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor, cel mai probabil din cauza unui conductor electric defect.

Locomotiva a ars în proporție de 70%. De asemenea, au ars 1.500 de litri motorină și un stâlp de curent electric din lemn aflat în apropierea locomotivei.

locomotivă tren incediu
Foto: ISU Bihor (isubh.ro)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.