O locomotivă a CFR a ars complet

locomotivă arsă cfr
Foto: ISU Alba via Digi24

Locomotiva unui tren de marfă al CFR a luat foc marți, 8 mai, la ieşirea din satul Valea Lungă spre Blaj, în județul Alba, relatează Digi24.

Cele 39 de vagoane au fost desprinse de locomotivă iar circulaţia pe linia respectivă a fost oprită.

Iniţial, pompierii nu au putut interveni deoarece CFR nu oprise alimentarea reţelei electrice de înaltă tensiune. Acest lucru s-a întâmplat abia la jumătate de oră după ce echipajele au ajuns la fața locului, mai anunță postul de televiziune.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili de la ce a pornit focul.

Directorul CFR Călători: „Chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn”

În ultimul timp au avut loc mai multe incidente pe liniile de cale ferată. În mai puțin de o lună, 4 trenuri au deraiat în România. Ultimul a deraiat pe 29 martie, în județul Brașov.

În ziua de 2 martie au deraiat chiar două trenuri, în decurs de doar câteva ore. Un tren de călători care circula din Braşov spre Mediaş a deraiat dimineața în judeţul Braşov, la Racoş, iar câteva ore mai târziu, locomotiva unui tren care circula de la Braşov la Curtici a deraiat la ieşirea din localitatea Săvârşin din județul Arad.

Contactat la acea dată de Antena 3, directorul CFR Călători, Leon Bărbulescu, a avut o reacție bizară, spunând că nu au fost evenimente deosebite, iar „călătorii au fost în regulă”.

Când jurnalistul i-a atras atenția că au loc tot mai multe astfel de incidente, directorul a replicat: „Când ați constatat? Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine (…) Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.