Localitățile unde primii 2 candidați au obținut un număr egal de voturi. Ce se va întâmpla acum

șag timiș
Imagini din comuna Șag. Foto: enciclopediaromaniei.ro

În comuna Vâlcelele din județul Buzău și în comuna Șag din județul Timiș, primii doi clasați în opțiunile cetățenilor au obținut un număr egal de voturi.

Deoarece s-a ajuns într-o situație de balotaj, în cele două localități va fi organizat un al doilea tur de scrutin peste două săptămâni, la care vor participa doar primii doi clasați, scrie romanialibera.ro, care citează Agerpres.

Candidatul UNPR la primăria din Vâlcelele, Liviu Bărăgan, a obţinut acelaşi număr de voturi cu cel al PSD, Dumitru Spiţă – 394. Dumitru Spiță a fost ales primar în 2012 din partea PDL, însă ulterior a trecut la PSD.

În comuna Şag, candidatul PSD Flavius Roşu şi candidatul PNL Daniel Precup au obţinut fiecare 387 de voturi. Primarul în funcție până în 2016, Venus Oprea (PNL), a decis să nu mai candideze.

Comuna Vâlcelele din județul Buzău are în componență un singur sat, care are același nume. La recensământul din 2011, comuna a avut o populație de 1.587 de locuitori, în scădere față de recensământul din 2002.

Comuna Șag din județul Timiș are o populație de 3.009 locuitori.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locul din România unde nu a votat nimeni
Clotilde Armand pierde Primăria Sector 1. PSD câştigă tot Bucureştiul
O vedetă din România și-a postat pe Facebook buletinul de vot. Ce amendă a primit

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.