Liviu Pleșoianu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2019

președintele româniei palatul cotroceni
Foto: presidency.ro

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2019 pe rețeaua de socializare Facebook.

Liviu Pleșoianu este membru în Camera Deputaților, fiind ales pe listele PSD în anul 2016.

El a mai spus că va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor indiferent de decizia partidului din care face parte.

„Voi candida la prezidențialele din 2019. Când se va hotărî PSD să țină acel Congres, membrii partidului vor decide, așa cum este firesc. Dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019. Știți de ce? (…) Pentru că, după tot acest an nebun care a trecut, am ajuns la concluzia că am deplină încredere în… mine. Pentru că foarte curând în 2018 voi publica o carte intitulată „România – Țara unui VIS posibil”, o carte în care scriu nu numai despre ce s-a întâmplat cu țara noastră, dar și despre cum ne-am putea reașeza în propriul Destin”, a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Liviu Pleșoianu a mai afirmat că vrea să rămână independent și să nu facă parte din nicio grupare din PSD.

„Așa că, dragi colegi, deși am anunțat public și clar care este intenția mea, voi continua și în 2018 să nu mă întâlnesc cu nicio grupare internă. Nu mă interesează absolut deloc să obțin sprijin interesat. Nu mă interesează absolut deloc să iau parte la decizii născute în spatele vreunei cortine, în spatele ORICĂREI cortine. Voi continua să vorbesc și să acționez doar sub impulsul lucrurilor în care cred”, a declarat el.

Prin ce s-a remarcat Liviu Pleșoianu

În vârstă de 37 de ani, Liviu Pleșoianu s-a remarcat până acum prin protestul său îndreptat împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. În vara anului 2017 el a mers în fața sediului DNA și a protestat față de prezența lui Kovesi în fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

liviu pleșoianu
Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.