Liviu Dragnea rămâne cu sechestru pe avere în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liviu Dragnea, liderul PSD, a contestat fără succes sechestrul pus pe avere în ancheta Tel Drum.  Înalta Curte de Casație și Justiție a respins solicitarea. Este vorba de peste 127 de milioane de lei.

Avocații lui Liviu Dragnea susțineau că nicio instituție a statului nu s-a constituit parte civilă în acest dosar. Cum nimeni n-a cerut recuperarea prejudiciului, nici procurorul nu ar fi avut dreptul să ia măsuri asiguratorii, mai precizau apărătorii liderului PSD.

Înalta Curte a respins contestația lui Liviu Dragnea privind sechestul pe averea sa, în dosarul Tel Drum.

Aceeași soartă a avut-o, în urmă cu un an, o cerere similară de contestare a măsurilor asiguratorii în cazul Tel Drum.

Liviu Dragnea este acuzat în acest dosar că, în timpul în care a fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi constituit un grup infracțional organizat, ar fi fraudat fonduri europene și ar fi făcut abuz în serviciu. În dosar mai sunt cercetate alte 7 persoane, care sunt fie funcționari la stat, fie acționari la diferite societăți.

Prejudiciul total în acest dosar este de 28 de milioane de euro.

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au pus sechestru pe 127, 5 milioane de lei din averea lui Liviu Dragnea. Este vorba de bunuri, proprietăți, acțiuni pe care liderul PSD le deține la mai multe firme, dar și sume de bani care îi sunt datorate.