Prima reacție a lui Liviu Dragnea după scandalul „Valiza”

liviu dragnea codul de procedură penală
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a avut luni, 5 noiembrie, o primă reacție după ce jurnaliștii de investigație de la Rise Project au anunțat că au intrat în posesia unei valize ce conține mii de documente și de fotografii care au legătură cu firma Tel Drum și cu Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a venit astăzi în Parlament cu două valize. Una conținea gogoși, despre care Dragnea a spus că sunt gogoșile jurnaliștilor de la Rise Project, iar cealaltă conținea imitații de dosare care îl vizau pe președintele Klaus Iohannis.

„Am întârziat puțin pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project. Sunt aici, proaspete. A doua valiză. După cum probabil știți, eu sunt din Teleorman, și ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză cu documente care încă n-au ajuns la DNA. Și hai să vedem ce a aici. Ia uite: dosarul 01, achiziția frauduloasă a imobilului Raiffeisen, dosarul 02 – retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german, dosarul numărul 03 – promovarea procurorilor care i-au închis dosare, dosarul 04 – declarații mincinoase despre banii încasați din chirii, dosarul 05 – închirierea căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German, dosarul 06 – presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituțională. Hopa, și mai avem niște stick-uri, care încă n-au ajuns la DNA”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: „Valiza găsită este o gogoașă”

„Valiza găsită este o gogoașă, nu are nicio legătură cu mine, nu mă interesează ce e acolo”, a mai declarat liderul PSD înainte de începerea Comitetului Executiv al PSD, și a completat că este vorba de „o regie”.

„Eu am mii de fotografii cu români. S-ar putea să apară mii de fotografii cu mine”, a mai spus el.

„Habar n-am ce e în acea valiză. Dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat, de ce le-a dat”, a completat Liviu Dragnea.

El a zis că își menține afirmația că nu are nicio legătură cu firma Tel Drum.

Întrebat dacă se teme că va pierde majoritatea parlamentară dacă va exclude oameni din PSD în cadrul Comitetului Executiv, Dragnea a răspuns că „Nu”.

Citiți și: O valiză cu mii de documente Tel Drum a fost găsită într-un sat

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.