Liviu Dragnea sugerează că PSD ar trebui dizolvat

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Youtube

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, a făcut apel la sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care i-a fost respinsă contestaţia făcută la alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de președinte al partidului.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti.

Liviu Dragnea cere anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al partidului, dar şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general.

Mai mult, fostul lider al PSD susţine că, având în vedere că cele două angajate de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce ar duce la dizolvarea acesteia, şi deci ar invalida şi numirea Vioricăi Dăncilă, votată inclusiv de membri din organizaţia judeţeană Teleorman, relatează adevarul.ro.

„Fie organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată şi dizolvarea constituie modificare de statut şi trebuie comunicată Tribunalului Bucureşti (..), fie, în situaţia în care partidul PSD central nu a procedat în maniera acesta, şi în data de 29 iulie 2019 au participat inclusiv reprezentanţi din cadrul organizaţiei de partid PSD Teleorman la votarea modificărilor la statut, suntem în ipoteza juridică în care conduita PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman în intervalul 7.07.2006- 18.12.2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”, susține Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare

 

Anterior, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Liviu Dragnea de invalidare a numirii Vioricăi Dăncila la şefia PSD pe motiv că Parchetul nu a cerut în instanţă dizolvarea PSD Teleorman, iar astfel judecătorii nu au avut niciun temei pentru a pune în discuţie participarea la congresul PSD a unei organizaţii de partid care continuă să existe şi nu este supusă vreunei proceduri de desfiinţare/dizolvare, mai notează sursa citată.

În prezent, Liviu Dragnea este închis la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la ”Protecția Copilului” Teleorman.

În închisoare, el lucrează la garajul auto al Penitenciarului Rahova, unde repară mașinile Administrației Penitenciarelor.

Prima ieșirea a lui Dragnea din închisoare