Liviu Dragnea și copiii săi au interdicție de a intra în SUA

Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Departamentul de Stat al SUA a anunțat joi, 5 septembrie, că fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, nu mai are voie să intre pe teritoriul Statelor Unite ale Americii din cauza faptelor de corupție în care a fost implicat.

De asemenea, interdicția li se aplică și celor doi copii ai acestuia: Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

În anunțul publicat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA se vorbește despre „implicarea” lui Liviu Dragnea în „fapte de corupție”.

Potrivit legislației americane, în cazul în care secretarul de stat al SUA are informații credibile privind implicarea unor oficiali străini în fapte de corupție, persoanele respective și rudele de gradul întâi ale acestora nu pot intra în SUA.

„Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic referitor la faptul că Statele Unite sunt dedicate luptei împotriva corupției și susținerii statului de drept în România”, se mai arată în anunț.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.