Surpriză. Liviu Dragnea, numit „șefu” într-un bilețel descoperit la sediul firmei Tel Drum

Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat
Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat

La sediul firmei Tel Drum a fost descoperit un bilețel pe care era trecut CNP-ul lui Liviu Dragnea, iar alături apărea cuvântul „șefu”.

Avocații lui Liviu Dragnea susțin însă că acest lucru nu dovedește nimic deoarece bilețelul ar fi fost scris de o persoană care în trecut a fost șoferul liderului PSD și care continuă să i se adreseze cu apelativul „șeful”, relatează Digi24.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA de constituirea unui grup infracțional organizat, de obținerea pe nedrept a unor fonduri europene și de abuz în serviciu. De asemenea, procurorii DNA arată că Dragnea este cel care controlează firma Tel Drum.

Concret, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, este acuzat de:

– constituirea unui grup infracțional organizat,

– două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

– două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

Liviu Dragnea, acuzat că a inițiat un grup infracțional ce acționează și acum

Potrivit DNA, suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman la acea dată, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În prezent, Liviu Dragnea are sechestru pe toată averea sa, inclusiv pe case, terenuri, pe banii din conturi, pe acțiunile la diferite firme și pe banii dați cu împrumut unor alte persoane.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.