Liviu Dragnea: ”Să nu mai aud de euro!”

liviu dragnea abuzul în serviciu
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Cu toate că statul român promite de ani buni că face demersuri să se alinieze la moneda europeană – euro -, Liviu Dragnea, președintele PSD, cel mai mare partid din coaliția de guvernare, spune că nu vrea să mai audă de euro și că toate contractele ar trebui încheiate în lei.

Într-un interviu acordat DC News, Dragnea a anunțat că PSD va iniția un proiect de lege care să ajute la întărirea monedei naționale, dar și că toate contractele vor fi încheiate doar în lei.

„O să introducem o prevedere ca în România să se discute doar despre preţuri în lei. Nu mai vreau să auzim, inclusiv la contracte, preţul în euro, contravaloarea în lei este atât. Ca să întărim moneda naţională, asta vom face în perioada următoare, pentru că toată treaba cu preţurile în euro este o păcăleală”, a declarat Liviu Dragnea.

În prezent, majoritatea contractelor la telefonie mobilă, dar și tranzacțiile imobiliare și de automobile se fac în euro.

Declarațiile lui Dragnea vin la scurt timp după cele făcute de Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, care promitea că România va trece la moneda europeană în 2024.

Dragnea a vorbit și despre scandalul interzicerii serviciilor de ride-sharing, cum ar fi UBER.

”S-a încercat să se folosească discuţia de ridesharing împotriva noastră. Sigur nu există scrupule la aceşti oameni. Eu m-am întâlnit personal cu aceşti oameni. Şi atunci au convenit că vor lucra împreună cu Ministerul de Finanţe ca să reglementeze acest domeniu. Drept pentru care eu am vorbit cu ministrul, am zis: Domnule, dacă tot aţi finalizat discuţia, întâlniţi-vă, faceţi un protocol pentru a se vedea că e o minciună gogonată!. Se va reglementa acest tip de taximetrie. Scandalul Uber de fapt nu există. Bineînţeles că Uber va funcţiona în continuare”, a declarat Liviu Dragnea.