Liviu Dragnea, refuzat de Înalta Curte! Fostul lider PSD mai are, însă, o variantă

Foto: Digi24

Liviu Dragnea, fostul lider PSD și unul dintre cele mai interesante personaje (n.r. – mulți ar spune negative) din România în anul 2019, își va petrece Sărbătorile de Iarnă după gratii.

Curtea Supremă a respins ca inadmisibilă contestația în anulare a sentinței în cazul fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, care se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, pentru fapte de corupție.

După eșecul ”pe procedură” (n.r. – cândva o specialitate a lui Liviu Dragnea), baronul de Teleorman mai poate ataca doar pe chestiuni ce țin de substanța infracțiunii, cât și de felul în care a fost stabilită pedeapsa.

Contestația în casație față de sentința cu închisoare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman va fi judecată în 14 ianuarie 2020. Dacă judecătorii vor decide că sunt motive rezonabile că sentința n-a fost una corectă, Dragnea ar urma să fie eliberat.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Fostul lider PSD a fost adus adus astăzi la sala de judecată cu cătușe la mâini și nu a dat declarații.

Judecătorii au respins solicitările avocaților lui Dragnea de eliberare a acestuia de după gratii, într-o ședință care s-a desfășurat cu ușile închise, tot în urma unei dorințe a fostului președinte al Camerei Deputaților.