Liviu Dragnea o contestă, din pușcărie, pe Viorica Dăncilă

viorica dăncilă
Foto: Geo.avramescu (Wikimedia Commons) / Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Avocatul lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD care este încarcerat la Penitenciarul Rahova, pentru fapte de corupție, a depus o contestație la alegerea Vioricăi Dăncilă în funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

Dragnea a intervenit în dosarul de validare a congresului PSD și în cazul alegerii lui Mihai Fifor în funcția de Secretar General al grupării politice.

Cererea de intervenţie a lui Liviu Dragnea este admisibilă, şi va fi discutată în şedinţa de la Secţia Civilă a Tribunalului Bucureşti, scrie Digi24.

Potrivit sursei citate, intervenţia în această speţă are legătură cu dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare privind angajarea fictivă a două secretare PSD la DGASPC Teleorman.

Instanţa ar fi trebuit să valideze astăzi deciziile din Congresul din 29 iunie, dar validarea a fost amânată pe motivul existenţei unei contestaţii a fostului lider PSD.

Dragnea contestă faptul că în momentul organizării Congresului, el nu demisionase din funcția de președinte.

”E posibil ca lucrul acesta să fi fost făcut pentru că i s-a părut sau a sesizat o eroare în ceea ce privește desfășurarea congresului, dar din câte știu eu noi ne-am luat toate măsurile pentru ca acest congres să se desfășoare în mod legal. Nu știu ce ar fi putut observa. E un om care a exercitat mult timp funcția de președinte al PSD și cunoaște procedurile. Dacă se admite contestația, facem alt congres. Ideea este că trebuie să așteptăm un pic până când instanța se va pronunța în legătură cu acest demers”, a declarat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, la Digi24.