Liviu Dragnea: ”Nu am încredere că voi avea parte de un proces corect”

Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro
Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro

Liviu Dragnea, care pare să fi depășit durerile de spate, a declarat că președintele Klaus Iohannis a chemat reprezentanți ai magistraților la consultări pe tema referendumului doar pentru a pune presiune pe aceștia înainte de cazul în care este judecat.

Dragnea a început conferința de presă printr-o lovitură de campanie dubioasă. Astfel, Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat și Partidul Ecologist Român au renunțat la ideea de a candida pe liste proprii la alegerile europarlamentare și vor susține PSD.

Atât PNȚCD, cât și PER, sunt printre cele mai slab cotate partide în sondajele de opinie. Rămâne, totuși, una dintre cele mai bizare alianțe politice din istoria României.

Aurelian Pavelescu, conducătorul țărăniștilor, în special, a lansat tot felul de acuzații care mai de care mai absurde la adresa lui Klaus Iohannis, pe care l-a comparat, într-un moment de excitație, cu minerii.

”Ce să discute asociațiile de magistrați cu președintele Iohannis despre referendum, care este un truc politic al acestui om. În aceste condiții, pentru mine este foarte clar că s-a pus foarte mare presiune pe Înalta Curte. N-am încredere că voi avea parte de un proces corect”, a declarat Dragnea.

”Iohannis inventează tot felul de prostii. Cui îi e frică de referendum? Inventează tot felul de prostii, că vrem să facem noi secții separate, nici măcar nu permite legea acest lucru”, a mai spus Dragnea.

Întrebat pe marginea declarațiilor făcute azi de mai mulți membri PSD chiar pe separarea referendumului de alegeri, Dragnea a răspuns nepăsător: ”Copiii spun lucruri trăsnite”.

Liderul PSD a continuat pe un ton zeflemitor pe durata întregii conferințe de presă.

”Nu cred că se vor da mâine ordonanțele de urgență pentru modificarea legilor justiției. Nu am văzut modificările. Atât de mult s-a discutat despre asta încât e fata morgana”, a declarat Liviu Dragnea.

”Habar n-aveți ce întrebare va pune acest om disperat, obsedat, speriat că va pierde alegerile prezidențiale! Că partidulețul lui va pierde alegerile europarlamentare. Îi e frică. Face prostie după prostie. Aveți impresia că guvernarea PSD-ALDE se gândește toată ziua la ce face Iohannis?”, a continuat președintele Camerei Deputaților.