Liviu Dragnea n-a fost lăsat să voteze, deși susține că nu-i fusese ridicat acest drept

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Biruitorul via Wikimedia Commons

Fostul lider PSD, condamnat și pentru infracțiuni electorale, Liviu Dragnea, a reclamat prin avocatul său faptul că nu a fost lăsat să voteze la turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Dragnea, care și-a pierdut dreptul la libertate, după ce a fost condamnat pentru a doua oară pentru corupție, fiind în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, susține că nicio instanță nu i-a interzis dreptul de a vota.

Plângerea fostului lider PSD a fost depusă de avocatul acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor susțin că decizia finală aparține membrilor secțiilor de votare, care primesc toate informațiile relevante prin aplicația folosită la alegeri.

Dragnea a făcut reclamație și la Biroul Electoral București, după ce nu a fost lăsat să voteze din Penitenciarul Rahova, unde duce la capăt o pedeapsă de 3 ani și 6 luni.

Poate cel mai interesant aspect al acestei povești este întrebarea cu cine ar fi votat Liviu Dragnea dacă ar fi fost lăsat să voteze?

Baronul de Telorman, fost șef al Camerei Deputaților, este foarte activ în instanțe în ultima vreme, reclamând atât anularea pedepsei sale, cât și numirea Vioricăi Dăncilă la conducerea PSD.