Liviu Dragnea: Iohannis e implicat direct în condamnarea mea

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis este implicat în condamnarea pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive și a mai adăugat că suspendarea șefului statului este iminentă, doar „o minune” putând răsturna acest plan.

„La ora asta nu știu ce să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Dacă dintr-o dată s-ar schimba, dacă ar înțelege că mai important decât mandatul său e destinul acestei țări, lucrurile se pot schimba”, a spus liderul PSD.

El le-a transmis membrilor Guvernului și celor din ALDE că dacă merg cu el „înainte înseamnă că sunt curajoși”, iar pe cei care nu îl vor însoți în acest demers i-a catalogat drept „lași, niște fricoși”.

Dragnea a mai spus că „Iohannis și cei din spatele lui” sunt responsabili de „asediul turbat” din ultimul an, creând o atmosferă „de teroare”.

„România are nevoie de un moment zero. Toți trebuie să înțelegem că trebuie să privim înainte, altfel rămânem prizonierii trecutului. Nu știu dacă toți suntem în stare să o facem, dacă toți au curajul meu. Să nu mai lăsăm loc de șantaj: doar o persoană scoasă din acest angrenaj mafiot al statului paralel nu rezolvă problema.

Acest angrenaj a rămas. Trebuie un moment zero. Dacă toți vor avea curaj, România are o șansă uriașă, să scoată din teritoriul național teroarea, frica tuturor că poate fi luat oricine, oricând.

Atfel, vor rămâne toată viața cu lașitatea generată de interese personale meschine.(…) În această perioadă cu cât mai mulți oameni de stat, oameni politici cu curaj sunt, această țară va avea o șansă”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că magistrații care au judecat dosarul său au fost amenințați, iar decizia a fost luată sub presiune. „Am dreptul să am această convingere că sentința mea a fost dată prin presiune. Un judecător nu a cedat, ceilalți da. Nu pot să spun că am fost șocat”, a mai spus Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.