Liviu Dragnea crede că protestatarii români ”se antrenează în munți” și sunt ”drogați”

Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat
Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, nu renunță la ideea loviturii de stat care ar fi eșuat în 10 august, spunând că protestatarii au fost antrenați în tabere din munți.

Mai mult, liderul PSD ”a auzit” că mulți dintre protestatari ar fi ieșit în stradă ”drogați”.

Aceste declarații aduc aminte de vorbele lui Ion Iliescu din timpul protestelor din Piața Universității de la începutul anilor ’90.

Dragnea, care poartă în spate o condamnare penală și are mai multe procese pe rol, dă vina pe Klaus Iohannis pentru evenimentele din 10 august.

”În acea noapte, 10:30 – 11:00, nu mai ţin minte exact, Iohannis a pus o postare pe Facebook. El a dat semnalul. A vrut să dea două semnale. Să timoreze Jandarmeria şi să le spună protestarilor violenţi: „Staţi linştiţi, că nu păţiţi nimic, veniţi şi a doua zi şi staţi câte zile este nevoie, pentru a vă atinge obiectivul stabilit şi anume de a ocupa Guvernul, de a da jos Guvernul prin violenţă”. Nu are rost să mai facem tot felul de investigaţii. E clar că de acolo a pornit”, a spus Dragnea la RTV.

Liviu Dragnea: ”Tabere de instruire în munți”

Liderul PSD spune că se mai așteaptă la proteste ”undeva la sfârșitul lunii octombrie”.

”A fost o lovitură puternică împotriva unei instituții a statului. Nu am văzut până acum ca procurorii să cerceteze informațiile despre finanțări externe. S-a vorbit de tabere de instruire a protestatarilor în munți. Au apărut în spațiul public. Procurorii se autosesizează dintr-o jumăte de mail și niște acțiuni de asemenea anvergură nu le trezește o îngrijorare”, a mai declarat Liviu Dragnea, care nu este la primul zvon fals pe care îl diseminează la televizor.