Liviu Dragnea contraatacă: ”Președintele Iohannis își cere suspendarea”

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că dorește să elimine din Constituție imunitatea pentru parlamentari și pentru președinte, în cadrul unui referendum.

După manifestațiile din urmă cu două zile, pe care Liviu Dragnea le-a comparat cu ”mineriadele”, președintele Klaus Iohannis a cerut un referendum pe tema grațierii și a dezincriminării unor acțiuni.

Dragnea, președintele Camerei Deputaților și arhitectul guvernului condus de Sorin Grindeanu, a luat anunțul venit de la Cotroceni ca pe o amenințare directă.

Liderul social-democraților a precizat că președintele „își cere suspendarea”, precizând că strategia politică a lui Klaus Iohannis se bazează pe o ”teorie a sinusoidelor”.

Şeful Camerei Deputaților a anunţat că vrea şi el un referendum, la primăvară, pe tema eliminării imunităţii, cu ţintă directa la imunitatea preşedintelui.

„Începe să fie evident, președintele Iohannis își cere suspendarea. Cred că vrea o suspendare pentru a putea avea din nou o tribună, pentru a putea merge în țară ca să se victimizeze. Nu suntem interesați de asta, noi chiar vrem ca acest Guvern să guverneze și în Parlament să dăm legile pe care românii le așteaptă, să le facă o viață mai bună. Eu, cel puțin acum, nu sunt interesat de ideea de suspendare, nu cred că trebuie pentru România așa ceva acum. De la alegeri încoace, președintele Klaus Iohannis a făcut ca România să fie într-o criză politică permanentă, inventând periodic, la un interval de timp, câte o temă. Este o teorie a sinusoidelor”, a declarat Liviu Dragnea.