Liviu Dragnea contestă și noul complet de judecată

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Completul de judecată, ales prin tragere la sorți, tot după o solicitare a lui Liviu Dragnea, este contestat din nou de liderul PSD.

Noul complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca apelul făcut de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Proecția Copilui Teleorman. Dragnea a fost condamnat, în iunie 2018, la 3 ani și 6 luni de închisoare în acest caz.

Noul complet de judecată a fost tras la sorți de președinta Curții Supreme, Cristina Tarcea, după o solicitare făcută chiar de Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea va contesta și judecătorii Înaltei Curți trași la sorți la începutul lunii, după ce Curtea Constituțională a dat dreptate Guvernului și a decis că e nevoie să fie desemnate noi complete de judecată, în conformitate cu noua legislație adoptată de coaliția PSD-ALDE.

Acesta este condus de Rodica Cosma, care a mai judecat dosare importante, printre care și cel care a dus la condamnarea fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Din completul de cinci mai fac parte Valentin Șelaru, fost asistent al Laurei Codruța Kovesi, care a judecat, în trecut, și dosarul Alinei Bica, fosta șefă DIICOT, Francisca Vasile, care a redeschis dosarul TelDrum în 2018, Simona Nenință, care a judecat dosarul lui Victor Ponta, și Alina Ioana Ilie, care a dictat, în trecut, o condamnare pe numele lui Gigi Becali.