Schimbarea lui Dragnea. S-a transformat într-un susținător al abrogării

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

După ce în urmă cu câteva zile liderul PSD Liviu Dragnea susținea într-o conferință de presă că Guvernul nu are de ce să abroge OUG 13 de modificare a Codului Penal, care dezincrimina parțial abuzul în serviciu, președintele Camerei Deputaților a solicitat astăzi Parlamentului să adopte cât mai repede OUG 14, prin care Guvernul Grindeanu a abrogat fosta ordonanță, care a scos în stradă aproximativ un milion de oameni în toată țara.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintele Camerei, a solicitat adoptarea OUG 14 în cel mai scurt timp permis de procedura parlamentară.

El a făcut un apel către toți membrii Parlamentului ca în cel mai scurt timp să parcurgă procedurile și să adopte legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

„În calitate de președinte al Camerei Deputaților şi de președinte al PSD, fac un apel către toți colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanței 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înțeleg că toate partidele parlamentare își doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică”, a declarat Liviu Dragnea.

„Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgență să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanței 13 și să trimită rapid legea spre promulgare”, a mai spus el.

Pe data de 5 februarie, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonanței de urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Actul normativ a fost publicat, în aceeași zi, în Monitorul Oficial, Partea I.

Însă protestele din Piața Victoriei, dar și din alte orașe ale țării, continuă, în ciuda faptului că Florin Iordache, ministrul Justiției, și-a dat demisia. Protestatarii cer demisia întregului Guvern Grindeanu. Un mare miting anti-Guvern va avea loc duminică seara în Piața Victoriei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.