Liviu Dragnea are echipă de fotbal: Galeria lui Rapid este membră de partid

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Una dintre scandările preferate de suporterii din Giulești era „Galeria lui Rapid nu e membră de partid”. Era o ironie la adresa rivalilor de la Steaua și Dinamo, cluburile departamentale ale Armatei și Poliției, în care, pe vremea lui Ceaușescu, deciziile importante se luau cu acordul Partidului Comunist Român.

Lucrurile s-ar putea schimba. Invitați într-o emisiune de televiziune, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și managerul general al Academiei Rapid, echipa din liga a IV-a care se dorește continuatoarea clubului din Giulești care a falimentat, au susținut, printre rânduri, că în spatele proiectului se află Liviu Dragnea.

„Eu mă așteptam ca, în afară de Steaua și de Arcul de Triumf, și Rapidul să fie prins în proiectul ăsta, Rapidul fiind, așa cum ați spus și dumneavoastră (n.r. – către moderatoarea emisiunii, Denise Rifai), patronat de domnul Dragnea…”, a declarat Stanciu, la emisiunea „Talk News”, de la Realitatea TV.

Primarul Sectorul 1 a declarat că în cazul proiectului Academia Rapid nu este vorba despre o influență politică, ci de o chestiune strict sportivă.

„Ce vreau să mai spun… Ştiţi cum vreau eu să vă sprijine politicul (n.r. – li se adresa lui Daniel Pancu şi Daniel Niculae, prezenţi şi ei în studiou)? Ca baza Pro Rapid să ajungă cât mai repede la Primăria Sectorului 1! E adevărat, preşedintele Dragnea, că tot aţi vorbit de el, mi-a promis că va ajunge (n.r. – baza) în acest retur de campionat“, a declarat Dan Tudorache.

FC Rapid a intrat în faliment în iunie 2016. În acest moment, Academia închiriază lunar marca Rapid și și-a anunțat intenția de participa la o licitație pentru a prelua istoria fostului club.

„Mi-a zis (primarul sectorului 1, Daniel Tudorache – n.r.) că vrea să se implice, ca autoritate, în Clubul Rapid şi eu am spus că îl susţin. Moral. Sunt rapidist de la trei ani şi orice pot să fac moral, să-l susţin, să-l încurajez – sper să nu mai fie şi asta vreun trafic de influenţă. Aş vrea să salvăm acel club, care este un club simbol, este o legendă a sportului românesc, nu numai a fotbalului. Eu cred că şi Primăria Capitalei doreşte să se implice, eventual printr-un acord. Dar cred că împreună pot găsi o soluţie bună. Poate şi cu Primăria Sectorului 6. Este un club fanion care nu cred că ne poate aduce deservicii”, spunea Liviu Dragnea, vara trecută, înainte ca proiectul să demareze.

Rapid, oaspete de trei ori la Turnu Măgurele

Când era președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea era unul dintre susținătorii activi ai echipei Turris Turnu Măgurele, fosta Chimia. De trei ori au venit giuleștenii să joace pe vechiul stadion din micuța localitate din sudul extrem al României, atât sub comanda lui Mircea Lucescu, cât și a lui Mircea Rednic, cel din urmă având și câteva afaceri la Turnu Măgurele.

Valentin Bădoi, fost jucător al turnenilor, a petrecut ani buni în Giulești, iar pe când evolua la FCM Bacău i-a dedicat un gol marcat în poarta formației Dinamo București, chiar lui Liviu Dragnea.

Turris Turnu Măgurele s-a desființat, însă orașul, care are și un stadion nou, cu instalație de nocturnă, construit cu 3 milioane de euro de la Consiliul Național de Investiții, are parte de o grupare nouă: Voința. Originară din comuna Saelele, echipa controlată de Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, prin mai multe firme apropiate familiei, s-a mutat de curând la Turnu Măgurele.

În prezent, Voința Turnu Măgurele e pe locul 3 în Seria a 3-a a Ligii a 3-a, la 8 puncte în urma liderului, Petrolul Ploiești.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.