Liviu Dragnea a dat în judecată Curtea Supremă

Liviu Drangea
Liviu Drangea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat în judecată Curtea Supremă, nemulțumit de modalitate în care a fost compus completul de 5 judecători în apelul procesului angajărilor fictive, în care este inculpat.

Potrivit Digi24, Liviu Dragnea a intentat proces la finalul săptămânii trecute la Curtea de Apel București. Compunerea completului de 5 judecători a fost atacată și de către Guvern la Curtea Constituțională.

Noua lege privind organizarea judiciară, votată de majoritatea PSD-ALDE-UDMR în Parlament, prevede că toți judecătorii din complet sunt trași la sorți. Legea veche spune că aceste complete sunt conduse de membrii de drept, iar ceilalți judecători sunt trași la soți la sfârșitul fiecărui an pentru anul viitor.

Preşedinta ICCJ, Cristina Tarcea, a precizat că Legea 207/2018 de modificare a Legii de organizare judiciare „incontestabil este de imediată aplicare, Înalta Curte o aplică încă din iulie 2018, dar aplicarea imediată a legii presupune şi respectarea obligaţiilor pe care legea le impune în ceea ce priveşte termenul, data la care acea obligaţie trebuie îndeplinită. Or legea este incontestabil și lipsită de orice echivoc: la începutul fiecărui an”.

Liviu Dragnea a fost așteptat astăzi la primul termen în apelul dosarului angajărilor fictive. Magistrații au decis amânarea până pe 5 noiembrie, pentru că unii din inculpați, inclusiv liderul PSD, au cerut răgaz pentru a-și angaja avocați.

În luna iunie, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Dragnea este acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.