Litoralul oltenesc, locul din Sud în care te simți ca la Mamaia

FOTO: captură youtube
FOTO: captură youtube

Oltenii care vor plajă și apă au la dispoziție de câțiva ani Plaja Bașcov, care se află la aproximativ o oră de mers cu mașina de Craiova. Plaja de aici se întinde pe aproape 5.000 de metri pătrați și este administrată de mai mulți investitori.

Plaja este amenajată pe malul Dunării, iar restaurantele din zonă îi aștepată pe turiști cu preparate cu specific pescăresc.

În fiecare weekend, plaja Başcov din apropiere de Calafat este plină de turişti care se distrează cu bani puţini. Prețurile de la terase sunt pentru buzunarul tuturor, șezlongurile gratis, aşa că patronii din zonă s-au bucurat că le cresc veniturile.

Se poate rămâne și peste noapte la una dintre căbănuțe, cu câte patru paturi fiecare și frigider propriu. Există și spații amenajate pentru grătare. Pentru o căbănuță, doritorii plătesc 200 de lei pe noapte. De asemenea, se pot monta și corturi de tabără.

Bașcovul se află la mai puțin de 400 de metri de celbrul Pod Vidin-Calafat.

„Asa cum se știe, Calafatul e riveran Dunării, trebuie să exploatăm ce Dumnezeu ne-a dat. În acest moment avem câteva societăți care au investit în plaje. Încercăm să scoatem la licitație cât mai multe parcele”, a spus edilul Doru Mituleţu, pentru Gândul.