Lista tuturor restricțiilor care vor fi impuse în România din cauza coronavirusului

FOTO: B_Me/Pixabay.com

FOTO: B_Me/Pixabay.com

Autoritățile au decis instituirea unor noi restricții în România pentru a stopa creșterea infecțiilor cu coronavirus. Acestea vor fi aplicate de vineri seară, în localitățile în care rata de infectare depășește 4 la o mie de locuitori. De asemenea, în localitățile în care se depășește pragul de 7,5 cazuri la o mie de locuitori, vor fi măsuri suplimentare.

Pe scurt, în localitățile cu rata de infectare de 4 la o mie de locuitori și mai puțin de 7,5 la mie se poate circula fără declarație pe proprie răspundere până la ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, în acest caz, magazinele se închid la ora 18:00 (vineri, sâmbătă și duminică). În restul săptămânii, rămân regulile de până acum, adică magazinele se închid la ora 21:00 și se poate circula până la ora 22:00. De asemenea, în localitățile în care rata de infectare este peste 4 la o mie de locuitori sălile de fitness (nu și cele pentru sportivii profesioniști) se vor închide.

În localitățile în care rata de infecție este mai mare de 7,5 la o mie de locuitori regulile din weekend pentru circulație și magazine se aplică inclusiv în cursul săptămânii.

Iată hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, adoptată apoi și de guvern:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version