Lista școlilor care vor fi închise din cauza gripei

FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com

FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com

Fiecare autoritate locală va decide dacă este nevoie să închidă școli din cauza epidemiei de gripă. Până acum s-au închis șase clase în Sibiu și Iași, câte trei în fiecare județ. De asemenea, autoritățile din Capitală au decis să închidă, începând de mâine, 14 unități de învățământ.

În județul Sibiu, cursurile pentru 80 elevi și copii de grădiniță au fost suspendate. Au fost trimiși acasă elevii dintr-o clasă de la Școala Gimnazială nr. 4, o grupă dintr-o grădiniță și dintr-o clasă pregătitoare de la Școala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaș.

Potrivit Inspectoratului Școlar București, a fost suspendată activitatea pe 31 ianuarie în următoarele unități de învățământ din Capitală: Complexul Social de Servicii Sf. Andrei, Grădinița nr. 50, Grădinița nr. 47, Școala Gimnazială 162, Școala nr. 66, Școala nr. 195, Școala nr. 88, Școala nr. 70, Grădinița Scufița Roșie, Grădinița nr. 207, Grădinița nr. 4, Grădinița nr. 60, Grădinița nr. 229, Grădinița Albinuțele.

„Fiecare școală, fiecare clasă va putea cere suspendarea cursurilor dacă 20% dintre copii lipsesc (n.r. din cauza gripei). Se vor închide punctual, acolo unde sunt probleme, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar pot decide acest lucru”, declara ministrul Sănătății în urmă cu câteva zile.

Trebuie menționat și faptul că vineri se încheie primul semestru școlar, iar săptămâna viitoare va fi vacanță pentru elevi. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat dimineață că „specialiștii estimează că această circulație intensă a virusului gripal se va menține și în luna februarie”.

Gripa debutează în forță, violent. Apare febră puternică, de 39 – 40 de grade, care poate dura de la 3 până la 5 zile. La cei care se îmbolnăvesc pot apărea stări de oboseală puternice, tuse uscată, frisoane, dureri mari de cap, dureri oculare și roșu în gât. Tusea poate rămâne până la două luni.

Medicii mai spun că durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele pot fi însoțite de dureri abdominale și ale oaselor, precum și senzație de usturime a ochilor. De asemenea, cei care se îmbolnăvesc de gripă pot avea stări de greață și de vomă. Ca și în cazul răcelii, nu se dau antibiotice și trebuie să vă prezentați la medic.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version