„Lista roșie” de la OMS. Ce activități ne pot îmbolnăvi de coronavirus

coronavirus mască
Foto: vperemencom / pixabay.com

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că există o listă făcută de Organizația Mondială a Sănătății cu privire la activitățile care reprezintă risc de infectare cu noul coronavirus.

În roșu (n.r. lista făcută de OMS) avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologiaavem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis”, a spus Raed Arafat, la Digi24

Raed Arafat a mai spus că președintele Klaus Iohannis „are dreptate” atunci când spune că nu poate exista în situația de acum o nouă relaxare. „Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a spus Raed Arafat.

Ieri, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr de 555 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare anunțat într-o singură zi în România, Raed Arafat a declarat că transmiterea comunitară a prins putere din cauza nerespectării regulilor de către unii cetățeni și operatori economici.

„Avem creștere semnificativă continuă. Trendul e în creștere și singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.