Lista restricțiilor de sărbători. 4 lucruri pe care nu ai voie să le faci

stop carantină
Foto: Wokandapix / pixabay.com

Regulile sanitare rămân în vigoare chiar dacă numărul infectărilor a intrat pe o pantă descendentă, transmite Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat citat de Digi24.ro.

Petrecerile private, deplasarea în grupuri mai mari de 6 persoane sau ieșitul din casă după ora 23.00 sunt în continuare interzise.

Numărul de cazuri săptămânale a scăzut de la aproximativ 60.000 de persoane nou infectate într-o săptămână, în urmă cu o lună, la sub 35.000 de cazuri săptămâna trecută.

GCS transmite că menținerea evoluției descendente se poate face doar respectând regulile sanitare, care rămân în vigoare și în perioada sărbătorilor de iarnă.

Acestea sunt următoarele:

1. Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de 6 persoane care nu fac parte din aceeași familie;

2. Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);

3. Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00 pe întregul teritoriu al țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;

4. Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.