Lista lui Orban. Ce nume ar putea face parte din viitorul guvern PNL

Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook
Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook

Premierul Ludovic Orban ar putea anunța săptămâna aceasta lista cu miniștrii din viitorul guvern. Liderul liberal a purtat noi negoceri cu ALDE, PMP, UDMR și USR. Astăzi, Ludovic Orban urmează să discute și cu reprezentanții Pro România.

„Negocierile au decurs bine, ne-am înţeles aproape în toate punctele, cu aproape fiecare formaţiune politică am convenit un cadru de colaborare, care va fi materializat sub forma unor înţelegeri, care vor fi validate în conducerea Partidului Naţional Liberal şi în conducerea formaţiunilor politice.

Suntem practic pe drum bun, am făcut paşi serioşi înainte şi sunt la fel de încrezător ca şi din momentul desemnării că şansele noastre de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari”, a declarat Ludovic Orban, după negocierile de ieri.

Orban a anunțat că în weekend va depune la Parlament propunerile de miniștri și programul guvernului. Săptămâna viitoare, miniștrii guvernului Orban ar urma să fie audiați în comisiile parlamentare de specialitate. Votul ar urma să se dea, cel mai probabil, pe 5 noiembrie.

Însă este posibil ca acest calendar să fie prelungit, pentru că PSD încă are o majoritate în Birourile Permanente și intenționează să mai mențină măcar câteva zile Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Potrivit unor surse Hotnews.ro, așa ar arăta componența viitorului guvern condus de Ludovic Orban:

Ministerul Afacerilor Externe: Bogdan Aurescu
Ministerul Afacerilor Interne: Laurențiu Leoreanu
Ministerul Apărării Naționale: Nicolae Ciucă
Ministerul Finanțelor: Florin Cîțu
Ministerul Economiei: Virgil Popescu
Ministerul Dezvoltării: Raluca Turcan
Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu
Ministerul Agriculturii: Adrian Oros
Ministerul Muncii: Violeta Alexandru
Ministerul Mediului: Costel Alexe
Ministerul Educației: Monica Anisie
Ministerul Fondurilor Europene: un independent
Ministerul Tineretului și Sportului: Sorin Moldovan
Ministerul Transporturilor: Lucian Bode
Ministerul Culturii: Liviu Brătescu
Ministerul Sănătății: Horațiu Suciu

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.