Lista județelor unde persistă codul de caniculă și în weekend. Unde va fi cel mai cald

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Canicula va persista sâmbătă în sudul țării, însă nu va mai fi cod roșu în niciun județ din țară, se arată într-o avertizare meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Cel mai cald va fi în județele Dolj, Olt și Teleorman, unde sâmbătă va fi cod portocaliu de caniculă/

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic ridicat

În Banat, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei, precum și în Dobrogea continentală valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: în județele Dolj, Olt și Teleorman

În județele Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Sursa: ANM

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.