Lista finală a jurnaliștilor care îi vor putea pune întrebări lui Iohannis

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

PNL a anunțat lista finală a jurnaliștilor, analiștilor și politologilor care îi vor putea adresa întrebări președintelui Klaus Iohannis în cadrul discuției ce va avea loc marți seara, 19 noiembrie, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din București.

Este vorba despre:

Ramona Avramescu (TVR)
Clarice Dinu (hotnews.ro)
Moise Guran (Europa FM)
Ion M. Ioniță (Adevărul)
Cristian Leonte (PRO TV)
Silviu Mănăstire (B1 TV)
Cristian Pîrvulescu (SNSPA)
Cristina Şincai (România TV)
Radu Tudor (Antena 3)

“Partidul Național Liberal organizează astăzi, 19 noiembrie a.c., începând cu orele 19.00, dezbaterea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu analiști, politologi și jurnaliști. La evenimentul care se va desfășura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, vor participa: Ramona Avramescu, Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristian Pîrvulescu, Cristina Şincai și Radu Tudor. Dezbaterea reprezintă o premieră pentru România, în contextul alegerilor prezidențiale, participanții care vor lua parte la dialog având posibilitatea să abordeze orice teme și orice subiecte pe care le consideră de interes pentru opinia publică”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Național Liberal citat de Digi24.

În afara jurnaliștilor și formatorilor de opinie, în public vor fi studenți și profesori.

Prezent la o emisiune la postul de televizune Realitatea Plus, premierul Ludovic Orban a declarat că dacă Viorica Dăncilă va veni la discuția președintelui Klaus Iohannis cu jurnaliștii, ea va putea sta în public.

„Ce să discuți cu doamna Dăncilă? Mi se pare inutilă o astfel de … nici nu poți să-i spui dezbatere. Să ne coborâm la nivelul minciunilor gogonate ale PSD? Au dat lista spitalelor pe care le închidem. Mint cu nerușinare, că tăiem pensii, salarii, sunt nebunii, inepții fără margini. Ce să vorbești cu ei? Să-și consume timpul”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu crede că Viorica Dăncilă va veni la dezbatere: „Nu cred că va veni. Poate să stea în public, ce să facă? Nu poți să intri în casa cuiva fără să fii invitat. Nu cred că se va pune în această situație penibilă”.

„Cu Dăncilă nu avem ce să discutăm. Doamna Dăncilă continuă să iasă și să citească. Iohannis a ieșit cu discurs liber, a răspuns la orice întrebare. Sunt total de acord cu poziția președintelui, nu avem ce să discutăm cu candidatul PSD. PSD a arătat în toți acești 30 de ani cine este”, a mai spus el.

În schimb, președintele Klaus Iohannis a spus că dacă Viorica Dăncilă va veni la dezbatere ea „nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o”, potrivit agerpres.ro.