Lista completă a țărilor spre care se reiau zborurile de mâine

FOTO: RyanAir bilete de avion ieftine cele mai ieftine bilete de avion
FOTO: RyanAir

Ministerul Transporturilor a anunțat care sunt țările spre care se reiau zborurile începând cu data de 15 iunie, ora 00.00.

Este vorba despre țările:

1. Austria
2. Bulgaria
3. Cehia
4. Cipru
5. Croația
6. Elveția
7. Germania
8. Grecia
9. Islanda
10. Letonia
11. Liechtenstein
12. Lituania
13. Malta
14. Norvegia
15. Slovacia
16. Slovenia
17. Ungaria

„Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției prevăzute la art. 1 (cele de mai sus – n.r.) se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă șimăsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efecte
lor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare. Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00”, a anunțat Ministerul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, cetățenii români (doar persoanele asimptomatice) care sosesc în România din aceste 17 țări care alcătuiesc „zona verde” nu vor mai fi obligați să intre în izolare la domiciliu timp de 14 zile la întoarcerea în țară.

Măsura intră în vigoare tot de la data de 15 iunie.

Decizia a fost luată sâmbătă, 13 iunie, într-o ședință desfășurată online a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria”, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Lista Zonelor Afectate Valabila de La 15.06.2020 by Andreea Dogar on Scribd

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioadă de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista „zonelor verzi”.

La ora actuală, „zona galbenă” e alcătuită din toate țările din lume cu excepția celor 17 de mai sus. Toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională dintr-o țară care nu se află pe lista țărilor exceptate trebuie să stea 14 în izolare la domiciliu sau în carantină. Izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.