Lista celor mai noi restricții anunțate de autorități

Marcel Vela. Foto: Gov.ro

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat sâmbătă, 4 aprilie, conținutul celei de-a 7-a ordonanțe militare.

Una dintre măsurile prevăzute de Ordonanța Militară numărul 7 este închiderea orașului Țăndărei din județul Ialomița, unde foarte mulți locuitori nu au respectat măsurile de distanțare socială.

Marcel Vela a spus că măsura carantinării acestei localități este necesară din cauza comportamentului periculos al unor cetățeni.

În județul Ialomița, din totalul cazurilor confirmate pozitiv până acum, care este de 40 de persoane, 31 sunt din Țăndărei.

De asemenea, din totalul de 8 pacienti decedati în județul Ialomița, 7 sunt tot din Țăndărei, a mai spus Vela.

Așadar, populația nu mai are voie să intre și să iasă din acest oraș, cu anumite excepții.

„Vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă pentru aprovizionarea populației și pentru persoanele ce nu locuiesc acolo și desfășoară activități economice sau ce țin de ordinea publică, domeniul sanitar, al situațiilor de urgență, al administrației publice locale, al asistenței și protecției sociale, al activității judiciare, al serviciilor – energie, alimentație publică, furnizării de apă, comunicații, transport”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a anunțat și că se suspendă zborurile din România către mai multe țări care au foarte multe cazuri de coronavirus (de asemenea, se suspendă și zborurile în sens invers):

„Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile către Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 14 zile, începând de duminică ora 23, ora României”, a menționat Vela.

Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, celor umanitare, de transport de marfă, celor din domeniul serviciilor medicale de urgență sau al aterizărilor tehnice necomerciale.

Marcel Vela a declarat că are și o veste bună. Potrivit ministrului de Interne, vor fi introduse curse charter care să le permită lucrătorilor sezonieri din România să se deplaseze în alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

Aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar și al muncii în zona asistenței sociale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.