Lista celor 12 localități din România plasate în carantină. 2 municipii se află printre ele

stop carantină
Foto: Wokandapix / pixabay.com

12 localități din România, printre care și municipiile Gherla și Zalău, au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

La propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timiș și Sălaj, comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localități:

– Gherla din județul Cluj;

– Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Pesac, din județul Timiș;

– Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din județul Sălaj.

Carantina zonală se instituie de astăzi, 5 noiembrie, și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Județele Cluj, Sălaj și Timiș sunt singurele 3 județe din România care au, până acum, o incidență cumulată a cazurilor la nivel județean, în ultimele 14 zile, de peste 5 la mia de locuitori.

Concret, în județul Cluj incidența a ajuns la 5,04, în județul Sălaj la 5,5, iar în județul Timiș la 5,04.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.