Limuzina lui Ceaușescu, de vânzare. Prețul de pornire este de 4.000 euro

Limuzina lui Ceaușescu, scoasă la vânzare

O limuzină care a aparținut dictatorului Nicolae Ceaușescu este scoasă la vânzare.

Limuzina lui Ceaușescu este model Paykan Hillman-Hunter 1974 și este scoasă la vânzare în cadrul unei licitații.

Licitația este una dedicată Crăciunului și va avea loc pe 9 decembrie, fiind organizată de ArtMark.

Limuzina lui Ceaușescu a fost primită cadou de dictator de la șahul Mohammad Reza Pahlavi, cu prilejul alegerii lui ca președinte al Republicii Socialistă România (RSR).

Limuzina lui Ceaușescu este însoțită de certificat RAPPS, a fost fabricată în 1974 și a fost proiectată să prindă o viteză maximă de 145 km/h.

De asemenea, limuzina lui Ceaușescu are un motor în 4 cilindri în linie, 1.496 cmc, 54 CP, transmisie manuală, cu 4 trepte și 924 kg. Potrivit organizatorilor licitației, limuzina lui Ceaușescu este într-o stare excelentă și rulează pe șosea. Prețul de pornire al licitației pentru limuzina lui Ceaușescu este de 4.000 de euro.

În ceea ce privește marca limuzinii lui Ceaușescu, Hillman este una dintre cele mai vechi și prolifice mărci de biciclete din Marea Britanie. Avându-și originile în Coventry, William Hillman a patentat modele de biciclete precum Ariel (1870) și Kangaroo (1885), devenind, până la sfârșitul secolului al XIX-lea, milionar.

Ambiția de a construi automobile s-a materializat prin înființarea Hillman Motor Car Company în 1907.

Primele automobile produse erau mari și greoaie, dar odată cu începeprea războiului, Hillman s-a orientat către producția de automobile mai mici și mai ieftine. Odată cu retragerea lui William Hillman, compania a fost preluată de Humber, preluată la rândul ei de Rootes.

În anii de după război Hillman a rămas o marcă importantă în Marea Britanie, în segmentul mașinilor de familie.

Odată cu preluarea de către Chrysler, în 1967, cel mai de succes model al mărcii, Hunter, a fost lansat. Hunter a fost, de fapt, o platformă pe baza căreia s-au construit mai multe modele, printre care se numără Arrow, Sunbeam, Hunter, Vogue, Sceptre sunt câteva dintre numele sub care Chrysler a promovat micuțul automobil britanic.

Limuzina scoasă la vânzare de către Casa de licitații ArtMark este în stare bună de conservare și provine din garajul familiei Nicolae Ceaușescu.

În cadrul aceleiași licitații, mai sunt scoase la vânzare bijuterii sofisticate precum cele din colecția Marinei Dimitropoulos, soția fostului prim-ministru al Greciei, o colecție de vinuri franțuzești, provenind de la un colecționar bucureștean sau antichități rare precum un set de artefacte din aur dacic descoperite în Transilvania la sfârșitul secolului XIX.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.