Limita de viteză în localități ar putea fi modificată

Radarul LTI 20-20 TruCAM amendă
Foto: Radarul LTI 20-20 TruCAM

Deputatul UDMR Marton Arpad a depus la Senat o propunere legislativă de modificare a Ordonanței Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Acesta vrea să elimine limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km/oră pe tot traseul unei localități și restrângerea acestei limitări la o distanță minimă necesară, care să nu depășească 3 kilometri, potrivit Digi24.

În propunerea de modificare se spune că „se interzice limitarea vitezei sub 50 de kiloemtri pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunță intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieșire din localitate”.

Deputatul mai spune în expunerea de motive că există „limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată”, dar și „semnalizări interpretabile”. Acesta este de părere că o cauză importantă a producerii accidentelor rutiere este legată de formarea de coloane lungi de mașini care uneori se întind pe câțiva kilometri.

„Formarea acestor coloane nu de puţine ori se datorează unor limitări de viteză excesive atât în privinţa vitezei de deplasare, cât şi în privinţa lungimii tronsonului”, se mai arată în expunerea de motive.

„În foarte multe locuri sunt semnale plasate anapoda, kilometri întregi de drumuri există cu restricţii Poliţia, tocmai acolo unde este total ilogică restricţionarea, stă acolo şi amendează”, spunea Marton Arpad în urmă cu două săptămâni.

Săptămâna trecută, un deputat PSD, Cătălin Marian Rădulescu, a anunțat că intenționează să inițieze un proiect legislativ prin care să desființeze radarele Poliției Rutieră, susținând că românii „s-au săturat de acești pândari, care în loc să aibă rol de prevenție, stau ascunși ca niște șobolani să dea amenzi”.

Reacția deputatului Rădulescu, care a fost publicată pe pagina personală de Facebook cu greșeli gramaticale, a fost criticată de polițiștii de la Rutieră.

„Domnule deputat, sunt convins că o asemenea postare vă va aduce mulţi susţinători. Dar ce aţi spune dacă aţi iniţia o lege care să facă imposibilă ocuparea unei funcţii de deputat de către o persoană care scrie „paşte” cu „p” mic, „noştrii” cu doi „i” şi „nici-un” cu cratimă? Nu de alta, dar mie, miliţian pândar, care îmi iau salariul degeaba şi nu am „nici-un” rol, mi se pare ruşinos ca, în România, persoane care nu ştiu să scrie corect să poată iniţia legi. E <<decât>> o sugestie”, a scris, pe Facebook, poliţistul Marian Godină.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: