Liftiera unui spital a cerut din cadourile copiilor bolnavi de cancer

FOTO: coombesy/Pixabay.com
FOTO: coombesy/Pixabay.com

Un inginer din Craiova a povestit pe pagina sa de Facebook o întâmplare din Spitalul Județean de Urgență Craiova. Acesta a mers alături de alți colegi ai săi la secția de Oncologie pentru a le face cadouri unor copii bolnavi.

Au avut o surpriză atunci când au urcat cu liftul, încărcați cu sacoșe.

„Povestea începe cu o ușă de lift… la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Încărcați cu 100 de plase cu cadouri și dulciuri pentru copiii de la secția de Oncologie, împreună cu colegii mei, am așteptat civilizat liftul pentru a urca la etajul 9. Nu din comoditate, ci din cauza greutății plaselor.

Liftul ajunge, se deschid ușile și ne urcăm. Din prima secundă când am pus piciorul în lift… a început bătaia de joc și nesimțirea pe care nu am mai întâlnit-o la un asemenea nivel. O să încerc să expun conversația LIFTIEREI cu noi:

– Mie ce mi-ați adus? Ce plasă îmi dați? (Noi… am zâmbit… crezând că este o gluma… și am tăcut… fâstâciți…)
Liftiera însă insistă:

– Haideți… nu îmi dați și mie o plasă? Ce… nu știți că de câte ori se vine aici cu cadouri… prima plasă se dă la liftieră?
(noi… siderați… lăsați mască… fără cuvinte…)

– Nu știam că așa trebuie… ce plasă doriți? Din aceasta cu pufuleți? (zice una din colegele mele… în glumă)

– Nu, nu… nu cu pufuleți… Păi ce… nepoții mei mănâncă pufuleți? Sunt de familie bună… ce mama… dr…

Între timp ajunge liftul la etajul 9… și coborâm unul câte unul pe lângă „duamna” care stătea pe scaun și se uita sfidător la noi că nu i-am dat nimic. Apoi… nu a îndurat-o inima și ne-a aruncat ultimele vorbe:

– Sper să nu vă mai întoarceți, să mergeți cu acest lift, cât sunt eu aici… nesimțire…
Ușile s-au închis….”, scrie barbatul pe rețeaua socială.

Acesta a mai spus și că și-ar dori ca întreaga poveste să ajungă la ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

De asemenea, i-a transmis un mesaj liftierei: „Mesaj pentru LIFTIERA (nu am apucat să îi zic atunci nimic… eram mască):

– Ne cerem scuze „duamna” că nu v-am lăsat o plasă. Am preferat să o dăm unui copil cu probleme al cărui zâmbet e mai important decât dumneavoastră și a dumneavoastră „familie bună”. Bănuiesc că ați făcut 3 facultăți dacă sunteți de „familie bună”, apoi ați dat concurs pentru postul de LIFTIERĂ și abia ați intrat, fiind concurență mai mare decât pentru posturile de doctori. No offense pentru acest job… dar m-a scos din sărite limbajul superior cu care ne-a tratat.

Sper ca acest mesaj să îl vadă și Doamna Ministru al Sănătății si sa ia masuri in acest sens. Sunt convins că la Craiova, o mână se spală pe altă și toată povestea va fi tratată ca un lucru minor. Pentru noi însă contează! Nu din acest motiv plătim CAS… #spitalcurat#personalauxiliarcuinimamare#

PS: Șiu că era lift de bolnavi… Sper să nu ne acuzați că am mers cu acel lift… și vezi domne… trebuia să mergem pe scări, 9 etaje, cu 100 de plase. Doream să facem un act caritabil, nu să fim tratați ca niște intruși. #dezinterestotal”, a mai spus bărbatul.

FOTO: coombesy/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.