Liftiera acuzată că a cerut din cadourile copiilor bolnavi de cancer a demisionat

lift
Foto: nakataza02 / pixabay.com

Liftiera de la Spitalul din Craiova care a întrebat un bărbat „Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră?” a demisionat, a declarat vineri, 14 decembrie, pentru hotnews.ro purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Cristina Geormăneanu.

Ea a mai spus că femeia și-a dat demisia de onoare și că nimeni din spital nu i-a cerut demisia deoarece concluzia anchetei interne realizată de spital a fost că liftiera „a glumit” în momentul în care a făcut acea remarcă.

În urmă cu câteva zile, Victor Mihăescu, un inginer din Craiova angajat la compania Ford, a povestit pe pagina sa de Facebook ce i s-a întâmplat când s-a dus alături de colegii săi pentru a le lăsa mai multe plase cu cadouri copiilor bolnavi de cancer internați la secția de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

El a relatat că liftiera spitalului i-a cerut una dintre plasele aduse, iar când și-a dat seama că nu va primi nimic, i-a acuzat de nesimțire: „Sper să nu vă mai întoarceți, să mergeți cu acest lift, cât sunt eu aici… nesimțire…”.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului din Craiova a precizat că autorul postării de pe Facebook a fost contactat prin intermediul companiei la care lucrează și a fost invitat la spital pentru a fi pus față în față cu liftiera pentru a-și susține amândoi punctele de vedere, însă bărbatul nu a venit la spital.

În schimb, liftiera și-a spus punctul de vedere și a susținut că totul a fost o glumă și că niciun moment nu și-a pus problema să își însușească sau să primească vreunul dintre acele pachete.

Ulterior însă, aceasta și-a dat demisia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.