Liderul separatiștilor din Transnistria acuză „atentate teroriste”. Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate

maia sandu
Foto: Pagina de Facebook Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană, unde au avut loc 3 explozii în ultimele două zile, anunță Președinția Republicii Moldova.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Consiliul de Securitate al separatiștilor de la Tiraspol au introdus cod roșu de alertă teroristă timp de 15 zile în regiunea transnistreană în urma exploziilor produse ieri și azi, relatează deschide.md.

Liderul separatiștilor, Vadim Krasnoselski, a organizat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate al regiunii, în cadrul căreia a calificat drept „atentate teroriste” atacurile asupra sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol, unității militare din satul Parcani și celor două turnuri de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Două noi explozii s-au produs în Transnistria. Republica Moldova se teme de crearea unui „pretext”

Krasnoselski se pregătește să semneze un decret prin care vor fi sporite măsurile de securitate în Transnistria.

Printre măsurile ce vor fi luate se numără instalarea unor puncte de control la intrarea în orașele din regiunea transnistreană. Vehiculele vor fi oprite și verificate aleatoriu pe timp de zi, iar pe timp de noapte vor fi verificați toți cei care intră în localități.

În ceea ce privește exploziile de astăzi, „Ministerul de interne” de la Tiraspol a anunțat că prima a avut loc la ora 06:40, iar cea de-a doua la 07:05. Presa locală a anunțat că nu există victime.

„Obiectivul urmărit de incident ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”, a transmis Biroul Politici de Reintegrare din Republica Moldova.

Serviciile secrete ucrainene (Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei) au publicat un document în care susțin că serviciile speciale ruse au organizat exploziile din Tiraspol.