Liderul senatorilor PNL: USR PLUS nu este prima variantă de partener de guvernare după alegeri

FOTO: Gov.ro
Parlamentul României. FOTO: Gov.ro

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, declară că prioritatea PNL nu este să facă alianță pentru guvernare cu USR PLUS, ci cu PMP și UDMR. Acesta mai spune că ”dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”.

„Variantele le va da matematica electorală de după șase decembrie. Președintele Orban a declarat, ca și alți lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP și UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”, a declarat Fenechiu, într-o intervenție la RFI.

Liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, a declarat în urmă cu o zi că după alegerile parlamentare vor avea loc discuții între USR PLUS și PNL, pentru formarea unui Guvern și vor fi „o negociere pe program, pentru că noi reprezentăm interesele legitime și pentru modernizarea României, aceste interese de tăiere a sinecurilor, de tăiere a cheltuielilor inutile, de schimbare a viziunii asupra statului, ca un loc unde să plasezi clientela de partid și să-i asiguri un loc călduț pe bani publici”.

Drulă a mai spus că „PNL, din acțiunile pe care le-a făcut și în acest an la guvernare, este un pic pe contrasens cu aceste așteptări. Va urma un proces de negociere și noi nu vom renunța sub nici un chip la zero taxe pe salariul minim și la oprirea risipei”.

Acesta a criticat guvernul Orban spunând că din foaia de parcurs pe care a șeful Executivului și-a asumat-o după discuțiile cu USR pentru învestirea guvernului PNL în Parlament nu s-au îndeplinit „prea multe”.

„Din păcate, din acea foaie de parcurs cu pensii speciale, cu desființarea Secției Speciale din justiție și cu alte măsuri nu s-au întâmplat prea multe lucruri de acolo și în special pensiile speciale pentru primari, unde nu-l aud pe premierul Orban să se pronunțe, deci ele, repet, au fost prorogate un an de zile de la intrarea în vigoare, acum mai avem două luni, ceasul ticăie, să le desființăm complet și noi susținem desființarea acestui nou cost și acestui nou privilegiu”, a mai spus Cătălin Drulă, la RFI.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.