Liderul AUR a fost stropit cu cerneală la o manifestație. Anul trecut s-a aruncat cu iaurt

George Simion a fost stropit cu cerneală la Iași FOTO: ziaruldeiasi.ro
George Simion a fost stropit cu cerneală la Iași FOTO: ziaruldeiasi.ro

George Simion, unul dintre cei doi președinți ai AUR, a fost stropit cu cerneală în față de unul dintre participanții care erau la o manifestație organizată cu ocazia Unirii Principatelor Române.

„Eram în hora unirii şi un individ a venit şi a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu ştiu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliţia să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare naţională, dacă aşa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”, a spus Simion, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Reprezentanții Jandarmeriei spun că participantul la eveniment care l-a stropit pe George Simion a fost identificat și preluat de polițiști.

„În jurul orei 10:25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași.

Primarul Chirica, „angajat sufletește” pentru George Simion

Marșul unionist este organizat la Iași fără autorizație. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anulat toate evenimentele din aer liber spunând că „se anunță o zi de 24 ianuarie fierbinte” și că „există o agitație națională pe care o provoacă formațiunea AUR, prin care vor să demonstreze care este rețeta de fabricare a apei calde”. Edilul a explicat că „e foarte clar că nu mai facem manifestări populare”, pe fondul creşterii alarmante a ratei de infectare. În urmă cu un an, primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost stropit cu iaurt de către un participant la evenimente.

La campania pentru alegerile europarlamentare din 2019, primarul Mihai Chirica l-a susținut pe George Simion.

„L-aș caracteriza așa: un român adevărat. Pentru mine, George Simion este unul dintre cei care s-a născut într-o altă zodie, este zodia României celei Mari. Este zodia în care sunt toți cei care cred în Unirea provinciilor românești, este zodia celor care se jertfesc și își pun în slujba acestui destin tot ce au. (…) Trebuie să avem oamenii nostri în Parlamentul European, în Parlamentul României și în cel al Republicii Moldova. Eu cred că George va reuși să lase în memoria tinerei generații o urmă adâncă în ceea ce privește Unirea. Eu sunt angajat sufletește pentru el și vreau să-l susțin”, declara, Mihai Chirica, pe 24 februarie 2019, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Iași.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.