Liderii liberali îi vor cer demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL

Florin Cîțu
Foto: gov.ro

Zeci de lideri ai organizațiilor județene PNL au semnat o solicitare prin care i se cere lui Florin Cîțu să plece din funcția de președinte al partidului. Locul său ar urma să fie luat de premierul Nicolae Ciucă, potrivit unor surse citate de G4Media.ro.

Florin Cîțu ar urma să primească solicitarea semnată de peste 40 de lideri ai PNL joi, de la prim-vicepreședinții partidului.

Dacă va refuza, cei care au semnat cererea ar urma să convoace ședințe ale Birourilor permanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraordinar. Liderii PNL sunt nemulțumiți de faptul că Florin Cîțu ar tensiona relațiile din coaliția cu PSD și că are o imagine slabă care trage partdiul în jos în sondaje.

Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului sau să solicite un post la nivel european, însă spun că vor refuza să i-l ofere.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.