Lider USR: „Oricât ne-ar costa, merită scoși romii din Centrul Vechi. Avem soluții”

FOTO: Ady Hobjila/Facebook
FOTO: Ady Hobjila/Facebook

Un lider USR, vicepreședintele filialei Botoșani, Adrian Hobjilă, a stârnit un val de critici după ce a scris în prezentarea unui proiect de modernizare că romii trebuie scoși din Centrul Vechi.

„Avem o soluție de a scoate romii din Centrul Vechi, reamenajăm totul. Oricât ne-ar costa, merită scoși romii din Centrul Vechi. Avem soluții. Prima dată trebuie curățenie și abia apoi poți face ceva acolo”, a spus Adrian Hobjilă, referindu-se la Centrul Vechi al Botoșaniului.

Într-o intervenție la RFI, Hobjilă a spus că nu a vrut să dea o conotație negativă și și-a cerut scuze pentru afirmațiile sale.

„În cadrul acestui proiect am scăpat o expresie total nefericită și total nepotrivită, că înainte de a reface și a reamenaja Centrul Vechi, ar trebui să scoatem romi de acolo. Îmi cer și pe această cale scuze față de comunitatea romă.

În următoarele două, trei zile am primit tot felul de injurii, tot felul de epitete, rasist, xenofob, fascist. Am făcut o postare pe Facebook pe pagina personală, fără niciun cuvânt despre grup. Din tot ce am prezentat noi în proiectul de refacere a centrului vechi a fost extrasă numai partea asta total nefericită. Pentru a putea face curățenie și pentru a putea face ceva în centrul vechi, trebuie să scoatem comunitatea de romi de acolo. E jale. Acolo nu se mai circulă noaptea, nu se mai circulă ziua”, a explicat vicepreședintele USR Botoșani, la RFI.

Acesta a mai spus că nu s-a gândit să fie scoși cu forța din Centrul Vechi, ci la „o negociere, de vorbit cu ei, de înțelegere”.

„În Botoșani e curentul ăsta ca atunci când vorbești de centrul vechi, toată lumea să spună romii din centrul vechi. Este vorba asta împământenită. Ca și cum ai spune steliștii din Ghencea, dinamoviștii din Ștefan cel Mare. A fost scăparea și greșeala mea pentru care, sincer, nu am căutat să îmi cer scuze. Nu sunt rasist, nu sunt homofob, nu sunt xenofob, nu sunt fascist. Efectiv a fost o scăpare. A început să se rostogolească un bulgăre”, a conchis vicepreşedintele USR Botoşani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.