Lider PSD: „Suspendarea președintelui este inevitabilă!”

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune că suspendarea președintelui Klaus Iohannis este „inevitabilă”, în condițiile în care acesta refuză să pună în aplicare decizia CCR de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Cred că lucrurile nu pot trena foarte mult şi vom vedea ce vor discuta liderii coaliţiei majoritare, dar în condiţiile în care preşedintele va refuza, cu obstinaţie, să pună în aplicare o hotărâre a CCR, suspendarea va deveni, probabil, inevitabilă”, a declarat Buzatu, potrivit Hotnews.ro.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că suspendarea președintelui „devine o opțiune serioasă”.

„Am discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și i-am zis că suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasă, dacă nu respectă Constituția, poate mai trimite un consilier prezidențial să amenințe un judecător de la Curtea Constituțională, poate trimite un consilier să amenințe și un judecător de la Înalta Curte.

Domnul Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios această opțiune și luni să luăm o decizie”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD l-a mai acuzat pe Klaus Iohannis că „girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva primului ministru” și „cere demisia primului ministru”.

Dragnea i-a mai reproșat președinteului că merge la summit-uri externe fără a discuta înainte cu premierul și Parlamentul.

„Nu știe nimeni de ce merge, ce vorbește acolo, ce angajamente verbale – că altfel de angajamente nu poate lua – face în numele statului român”, a spus Dragnea.

Legat de revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Dragnea a spus că nu așteaptă răspuns.

„Nu trebuie să-mi dea mie răspuns, ci Constituției, Constituție de care își bate joc. Nu-l interesează legea, Constituția, îl interesează propriul interes și propria protecție”, a mai spus Liviu Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.