Liceul în care au picat toți cei 113 elevi care au dat BAC 2018

Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din București. Foto: facebook.com

Un liceu din România a reușit o contra-performanță greu de egalat: în 2018, dintre cei 113 elevi care au dat examenul, niciunul nu a promovat.

Acest rezultat dezastruos a fost înregistrat la Liceul Tehnologic ”Petru Poni”, din sectorul 6 al Capitalei. Cel mai aproape de a trece BAC-ul a fost un elev care a obținut note peste 5 la toate materiile, dar media generală a fost 5,60. Pentru a promova examenul, elevii trebuie să primească cel puțin 5 la toate materiile de examen, iar media generală să fie mai mare sau egală cu 6. Totuși, celor care au obținut 5,99 la examen, media finală li se rotunjește la 6.

La polul opus este Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, care se mândrește cu cinci dintre cele 17 medii de 10 din București. În plus, doar unul dintre cei 281 de elevi care au dat BAC-ul în acest liceu a picat.

Licee cu medii de 10 în București:

Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” – 5 medii de 10
Colegiul Național „Mihai Viteazul” – 3 medii de 10
Colegiu Național ”Sfântul Sava” – 2 medii de 10
Colegiul Național ”Cantemir Vodă” – 2 medii de 10
Colegiul Național ”Mihai Eminescu” – o medie de 10
Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – o medie de 10
Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” – o medie de 10
Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” – o medie de 10
Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” – o medie de 10

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații pe 4 iulie, între orele 12 și 16. Rezultatele finale ale examenului de BAC 2018 vor fi afișate luni, 9 iulie. Elevii care nu au luat Bacalaureatul la o anumită materie vor susține examen în sesiunile viitoare doar la această materie.